Λαική Συσπείρωση Κόνιτσας – Αντί για πλατείες παιδικές χαρές και χώρους άθλησης ακόμη μια παραχώρηση δημόσια γης στην Μητρόπολη.

Posted on Updated on

303 τετραγωνικά μέτρα λάθος είχε κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο 64 χρόνια πριν (10-08-1959) σύμφωνα με την νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Κόνιτσας, όταν παραχωρούσε στην Μητρόπολη το οικόπεδο για την ανέγερση Πνευματικής Στέγης.

Σύμφωνα με την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το λάθος εντοπίστηκε πρόσφατα, μετά από δύο διαδοχικές νεότερες καταμέτρησες στις οποία η πρώτη ανεβάζει το παραχωρημένο οικόπεδο στα 992 τετραφωνικά μέτρα (2023) ενώ η δεύτερη στα 703 (2024).

Και όλα αυτά για να γκρεμιστεί το παρών κτήριο της Πνευματικής Στέγης και να ανεγερθεί μέχρι το πρώην ρέμα (λάκκο) κειμηλιαρχείο.

Η Λαική Συσπείρωση Κόνιτσας καταψήφισε την απόφαση θεωρώντας την βλαπτική για τα συμφέροντα των δημοτών και προσβλητική για το Δημοτικό Συμβούλιο εκείνης της περιόδου..

Κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων ο επικεφαλής της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΪΡΩΣΗ» Σδούκος Δημήτριος ανέφερε:
Κατ αρχάς, η εισήγηση για το θέμα είναι ελλιπής. Δεν υπάρχει κανένα τοπογραφικό η σκαρίφημα, ούτε συμβόλαιο, που να μας βοηθήσει να αξιολογήσουμε το θέμα.
Κύριες κύριοι συνάδελφοι. Το θέμα όπως τίθεται, είναι παραπλανητικό. Δεν πρόκειται για ορθή εμβαδομέτρηση, αλλά για παραχώρηση νέου οικοπέδου στην Μητρόπολη Κόνιτσας, εμβαδού 300τ.μ.
Τι δεν μετρήθηκε καλά 64 χρόνια πριν, δηλαδή δεν ξέραν να μετρήσουν ή δεν είχαν τα κατάλληλα εργαλεία εκείνη την εποχή και σήμερα αποκαθιστάτε το σωστό;
Έχει τόσο μεγάλο απόθεμα χώρου η πόλη μας και έχει λύσει τα βασικά ζητήματα, όπως χώροι άθλησης και παιδικές χαρές για παράδειγμα και αυτός ο χώρος μας περισσεύει για να εξυπηρετηθεί το σχέδιο της Μητρόπολης για την ανέγερση Κειμηλιαρχείου. Ένα σχέδιο το οποίο, αντίκειται της απόφασης του δωροθετη, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο εκείνης της περιόδου, που παραχώρησε το οικόπεδο εμβαδού 400τ.μ. για την ανέγερση Πνευματικής Στέγης και τίποτε άλλο;
Πριν λίγα χρόνια, το Δημοτικό Συμβούλιο παραχώρησε άλλο οικόπεδο 1310 τ.μ ,με μοναδική αρνητική ψήφο τη Λαϊκής Συσπείρωσης, δίπλα από τον υπό ανέγερση Ναό του Αγίου Βασιλείου και σε οικόπεδο το οποίο ήταν σχεδιασμένο να κατασκευαστεί κολυμβητήριο, για την ανέγερση Ναού του Αγίου Παϊσίου, στην πιο δραστήρια συνοικία της πόλης, εκεί που δεν υπάρχει όχι μόνο πλατεία και παιδική χαρά, αλλά ούτε ένα παγκάκι. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Η σημερινή πρόταση για την τροποποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, 64 χρόνια μετά, δεν ξέρω εάν είναι παράνομη και εάν χωρά εισαγγελική παρέμβαση, είναι σίγουρα βλαπτική για τα συμφέροντα των δημοτών και είναι προσβλητική για το Δημοτικό Συμβούλιο εκείνης της περιόδου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση εάν τελικά υπέρ ψηφιστεί αυτή η πρόταση, θα την προσβάλει για την ακύρωση της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.